logo-wit

Lupulus is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen in Brasserie Les 3 Fourquets te Bovigny. Het bier Lupulus is genaamd naar de wolven die vroeger leefden in de Ardennen, de regio waar de brouwerij zich bevindt. De Latijnse naam voor hop is “Humulus Lupulus” wat ook “Kleine nederige wolf” betekent . Op de etiketten en de glazen staat dan ook een afbeelding van een kleine wolf tussen hop. Het bier wordt gebrouwen door Pierre Gobron; de voormalige brouwer en stichter van La Chouffe.

Lupulus Blond

Een fantastisch blond bier van 8,5%, dat hergist in champagneflessen en op vat. Door het bier niet te filteren en niet te pasteuriseren zijn de smaak en aromatische kwaliteiten van het bier behouden gebleven.

Door het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, zowel in de stoomketel als in volle gisting, heeft dit vloeibaar goud een frisheid alsook een onvergelijkbaar boeket verkregen. Het geheim van Lupulus is echter het gebruik van tijm, dat men ruikt bij het openen van de fles en waarvan kleine resten in het bier zwemmen. Voor de smaak absoluut een meerwaarde.

Vanwege dit specifieke ingrediënt is Lupulus ook geschikt voor food pairing. Lamsvlees wordt vaak gekruid met tijm. Maar ook bij barbecue is dit een populair kruid.

  • Bewaren zoals het hoort, naast de geliefkoosde grands crus.
  • Schenken tussen 8 en 12°C.
  • Fles :    75 cl
  • Vat :    20 L
Contact voor meer informatie

Website brouwerij
lup blond

Lupulus Bruin

Een heerlijk “verzacht” zeer goed gebalanceerd donker bruin bier van 8.5% alcohol, dat hergist in champagneflessen en op vat. Ook dit bier is niet gefilterd en niet gepasteuriseerd, waardoor de smaak en aroma’s behouden blijven.

De kleuring is te wijten aan kandijsuiker. Aan het eind van het koken, wordt een kleine hoeveelheid schors van sinaasappels toegevoegd.

Absoluut een top bruin bier, dat zeker geproefd moet worden en waar men zeker van zal genieten. Poost !

  • Fles :    75 cl
  • Vat :    20 L
Contact voor meer informatie

Website brouwerij
lupulus-biere-brune

Lupulus Hibernatus

Een bier van zwarte kleur met een alcoholpercentage van 9%, dat hergist in champagneflessen en op vat. Wordt gebrouwen met gemoute gerst van pilsener en gebrande gerst. De gebruikte hop is uitsluitend uit Slovenië afkomstig.

Aan het einde van het kookproces wordt een spits van kaneel toegevoegd. De combinatie hiervan met de gebrande gerst geeft een machtig karakter aan de Hibernatus. De nasmaak is zowel baken-zoeten als loopt af op een cafeïne aantekening.

Een mooi warm bier, dat zeker helpt om de winter door te komen.

Door zijn hogere alcoholpercentage wel even opletten.

  • Fles :    75 cl
  • Vat :    20 L
Contact voor meer informatie

Website brouwerij
lupulus-hibernatus